Divatosan a mínuszokban is

Pár hete beköszöntött nálunk is az igazi tél. Ilyenkor az ember lánya bajban van, hiszen amíg nulla fok felett lazán útnak indultunk egy harisnya, vékonyabb pulóver, bokacsizma, divatos szövetkabát kombinációban, lássuk be, mínusz 5-10 fokban arcunkra fagyna a mosoly ebben az összeállításban.

Eljött tehát azon reggelek ideje, amikor is töprengve állunk a ruhákkal tömött szekrényünk előtt, azon tanakodva, hogyan is oldjuk meg a nagy feladatot: csinosak szeretnénk lenni, de a felfázás és tüdőgyulladás mellőzésével.

foto:instagram

Húszas éveim elején nem igazán foglalkoztam a megfagyás gondolatával, a lényeg a divatosság volt, az sem számított ha a vékony dzsekim ( mert kabátnak semmiképp nem nevezném) éppen csak a derekamig ért, ha egyszer az volt a divat. A sálat maximum síeléskor kötöttem a nyakamba, és a sapkát még ekkor is nagy ívben kerültem.

Ma már a legelső szempont a didergés elkerülése, viszont szerencsére - a mai divatnak hála - mindezt megtehetem viszonylag csinos végeredménnyel is.

 

 

Bizonyára nem mondok újat azzal, hogy réteges öltözködés. Szerintem gyerekként mindenki hallotta "néhányszor". Annyi volt a különbség, hogy akkoriban a rétegezés nagyjából azonos méretű ruhadarabok egymásra vételét jelentette, így végül egy nagy gombócnak éreztük magunkat, és a mozgásban is eléggé le voltunk korlátozva ezáltal.

Próbáljunk annyit finomítani a dolgon, hogy különböző fazonú és méretű dolgokat rétegezünk, így egy sokkal izgalmasabb, egyedibb eredményt érhetünk el. Például egy farmer-alá mehet nyugodtan egy nylon harisnya, főleg ha szaggatott a nadrágunk), csizma vagy bokacsizma, egy rövidebb, térd felé érő -akár nyári - ruha, arra egy blézer, vagy egy jó meleg rövid fazonú kötött pulcsi, és egy nagy sál a nyakba. Furcsán hangzik? Mutatom :)